AKTUELNO

Portal BrightSide došao je do jednog vrlo zanimljivog zaključka, koji će verovatno pođednako zaintrigirati i žene, i muškarce.

Naime, nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može da produži život muškarcu. Osim toga, pomaže i u prevenciji demencije. U jednoj od studija ispitivano je zdravstveno stanje jednojajčanih blizanaca i ustanovljeno je da je uticaj jednog na drugi imao velikog udela u razvoju njihovih intelektualnih sposobnosti.

Foto: Unsplash.com

Naučnici su zaključili da muškarci koji ožene pametnu ženu žive duže i srećnije, i mnogo ređe obolevaju od Alzheimerove bolesti i demencije.

Opšte je poznato da intelektualno stimulativne igre sprečavaju nastanak ovih bolesti jer podstiču rad mozga. Stoga je potpuno logično da partner koji konstantno stimuliše vaš intelekt, ima veliki uticaja na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

Lawrence Whalley, profesor mentalnog zdravlja u penziji na Unuverzitetu Aberdeen je rekao: "Ono što muškarac treba da uradi kako bi duže živeo, je da oženi inteligentnu ženu. Od inteligencije nema bolje prevencije demencije".

Devojčice koje se ponose svojom inteligencijom, izrastaju u odgovornije i nezavisnije žene. Dečaci koji dele tu karakteristiku takođe uspostavljaju zdravije odnose sa ženama i stvaraju ugodniji porodični ugođaj za svoje žene i decu.

Nažalost, ideja i dalje postoji da ženinu lepotu treba vrednovati više nego njen intelekt. Ali ovo istraživanje pokazuje da osoba koja brine o inteligenciji svog partnera će biti u boljem položaju da se brine i o njegovom psihičkom i fizičkom zdravlju.

Autor: Pink.rs