AKTUELNO

Sigurno ste se više puta našli u situaciji da jedete pravu dobru kafansku pogaču. Sada je možete pripremiti i iz svog doma.

Potrebni sastojci:

20 g kvasca1  čaša od jogurta tople vode1 kašičica soli1 kašičica šećera2 kašike uljaoko 300-310 g brašna

Priprema:

1. Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije.Izbockajte je viljuškom, napravite neku šaru po želji.

2. Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče.Čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta.Kada bude gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte je vodom, uvijte u čistu krpu i ostavite da se malo ohladi.

#Recept