AKTUELNO

Ako želite nešto slatko, a brinete o svakom zalogaju koji pojedete ili očekujete goste i nemate baš puno vremena, ova torta je sjajno rešenje.

Sastojci

175 g tamne čokolade

7 jaja

140 g maslaca

Priprema

Zagrijte rernu na 130 stepeni Celzijusovih. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umešajte na kocke nasečen maslac. Mešajte dok se ne rastopi.

Penasto umutite žumanca i dodajte ih lagano mešajući u ohlađenu smesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi belanca umutite u čvrst sneg, pa kašiku po kašiku dodajte u prvu smesu. Mešajte lagano dok ne postane kompaktna.Izlijte je u pripremljeni pleh i pokrijte folijom. Taj pleh stavite u veću posudu za pečenje, napunjenu vrućom vodom do pola kalupa.

Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite da se ohladi i ukrasite bobičastim voćem po želji.

#Recept

#Torta