AKTUELNO

Jednostavan trik s supenom kašikom otkriće vam imate li problema sa zdravljem i bez odlaska lekaru.

Uzmite čistu kašiku i s donje strane stavite je na jezik i malo protrljajte. Stavite je u prozirnu čistu vrećicu i jedan minut stavite pod jako svetlo, na sunce ili pod lampu. Nakon minuta možete sami "iščitati nalaz".

Pročitajte još: Ovo je razlog zašto NE MOŽETE DA ZATRUDNITE

Miris

Ako na kašici ne vidite nikakve tragove, poput mrlja, ili ne osetite nikakav miris, vaše zdravlje je u redu. Ako osetite jak miris, moguće je da imate problema sa želucem ili plućima. Sladak miris ukazaće na mogućnost da bolujete od dijabetesa, a miris na amonijak ukazaće na probleme s bubrezima.

Foto: Pixabay.com

Pročitajte još: ŽELITE BOGATSTVO, SREĆU I DOBRO ZDRAVLJE? Sve vam se može ostvariti, EVO KAKO!

Mrlje

Ako su se na kašici pojavile bele ili žute mrlje u debljem sloju, moguće je da je reč o disfunkciji štitne žlezde. Ljubičasta mrlja ukazaće na bronhitis, slabu cirkulaciju ili visoki holesterol. Bela mrlja indikator je infekcije respiratornog sistema, a narandžasta bolesti bubrega.

Imajte na umu da ovaj test ne može zameniti lekarske pretrage te je tek informativnog karaktera koji može ukazati na neke zdravstvene probleme pa se obratite doktoru za daljnje savetovanje i lečenje.

Iako je metod sa kašikom navodno pouzdan, ipak ne može da zameni odlazak kod doktora. Ukoliko sumnjate da sa vašim zdravljem nešto nije u redu, najbolje će biti da se ipak obratite profesionalcu.

#Kašika

#Miris

#Zdravlje

'