AKTUELNO

Želite li da vam odeća bude mekana bez dodavanja omekšivača za veš, probajte alternativne pomagače uz koje će oprano rublje biti mekano.

Mnoge domaćice koriste omekšivače za veš, iako nisu uvek zadovoljne učinkom. Posebno se dejstvo omekšivača ne primećuje na peškirima. Evo 5 predloga kako da vam veš dube mekan bez upotrebe omekšivača.

1. Dodajte pola šoljice sode bikarbone u čašu vode  i dobijeni sadržaj dodajte u pregradu za omekšivač. Možda odeća neće mirisati onliko intenzivno koliko ste navikli, ali će zato biti izuzetno mekana budući da soda bikarbona najbolje od svih sastojaka omekšava vodu.

Foto: Printscreen

2. Neki ljudi umesto omekšivača u sušilicu za veš ubacuju teniske ili ostale gumene loptice. Ova metoda nije naročito omiljena jer može stvoriti probleme kod osoba alergičnih na lateks ali osim toga nije najbolje rešenje za osetljiv veš. Međutim, ukoliko nemate problem s ovim slobodno isprobajte i ovu varijantu.

Foto: Pixabay.com

3. Dodavanje čaše vinskog sirćeta u pregradu za omekšivač i dobićete mekanu odeću i osvežiti je mirisom, iako to neće biti delotvorno u onoj meri kao što je to slučaj sa sodom bikarbonom. Ovo je jedna od najpopularnije metoda za omekšavanje veša. Ne trebate se bojati mirisa octa, jer on u potpunosti nestaje prilikom pranja. Također mu možete dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

Foto: Youtube printscreen, Pixabay

4. Jedna od neobičnijh metoda je ubacivanje male kuglice napravljene od aluminijske folije u mašinu za veš, ali njih treba izbegavati kod osetiljive odeće.

Foto: Pixabay.com

5. Uvek se možete odlučiti i za omekšivače veša na prirodnoj bazi koje možete pronaći u većini bolje opremljenih prodavnica zdrave hrane i drugih proizvoda za domaćinstvo prirodnog porekla.

#Pranje

#Veš mašina

'