AKTUELNO

I ovog leta turisti će imati priliku da uživaju u vrlo popularnim destinacijama.

U susret letnjoj sezoni Pink.rs je istraživao kojim destinacijama će turisti poželeti da se vrate i naredne godine.

Tradicionalno, interesovanje za Grčku je veliko zbog nižih cena, ali i velikog broja rata za otplatu. Nije retkost da već na izmaku zime građani rezervišu svoje mesto u apartmanima, hotelima ili privatnim smeštajima.

Interesovanje raste za Eviju, Halkidiki, Tasos, Krf, Lefkadu, Zakintos. Ako biste u junu da uživate u Sivoti i Leptokariji, izdvojićete oko 90 evra. Odmor na Lefkadi koštaće oko 60 evra. Na Krfu početkom juna turista može da se odmara po ceni od 35, u Stavrosu od 40, a u Olimpik Biču od 55 evra.

Foto: Wikipedia

Interesovanje za egzotične destinacije ni ove godine ne jenjava. Turista koji jednom poseti Egipat, Tursku, Maldive, Dubai uvek im se rado vraća. Oni sa dubljim džepom i ove sezone otkrivaće čari ovih fascinantnih mesta. Za ove destinacije, ukoliko se opredelite za hotelski smeštaj, moraćete da izdvojite od 280 do 800 evra u zavisnosti od toga kada planirate da krenete na put i koliko luksuzan očekujete da vam bude smeštaj.

Foto: Pixabay.com

Sicilija je najveće ostrvo na Mediteranu. Odlikuje je jedinstvena tradicija, kuhinja i specifičan ritam života. Pokazalo se da je Sicilija kao turistička destinacija izuzetno posećena. Uverite se i sami zašto joj turisti rado hrle u susret. Za tu priliku biće potrebno da izdvojite 450 do 800 evra za desetodnevni hotelski smeštaj.

Crna Gora i ove godine će, po svemu sudeći, biti domaćin mnogobrojnim srpskim turistima. Oni će moći da uživaju u prelepim peskovitim plažama Ulcinja, Čanja, Bečića, Sutomora, Budve, a ništa manje će se zabaviti ispitujući stare zidine Kotora i diveći se kršnom Ostrogu. Za ovo zadovoljstvo izdvojićete 400 do 500 evra za desetodnevni boravak.

Foto: undefined

Turisti koji ne žele da putuju mnogo daleko mogu da letuju u Bugarskoj, za šta će izdvojiti 40 do 180 evra dnevno po osobi, pod uslovom da se opredele za hotelski smeštaj.

Za one koji žele da pobegnu od vrelih letnjih dana i predah pronađu na svežem planinskom i banjskom vazduhu, preporučujemo domaće destinacije. Kao i uvek, aktuelni su Kopaonik, Zlatibor, Tara, Divčibare, Vrnjačka banja, Niška banja, Sokobanja. Ako želite hotelski smeštaj, on će vas koštati 3000 do 5000 dinara dnevno po osobi. Apartmani i privatni smeštaji mogu vam biti povoljnija alternativa.

Turisti koji žele da odmor provedu istražujući srpsku prošlost mogu da posete Drvengrad, Đavolju varoš, Resavsku pećinu, Kalemegdan i da obogate svoja saznanja iz istorije našeg naroda. Ko želi da uživa u srpskom srednjovekovnom slikarstvu nikako ne treba da iz svog putovanja izuzme naše mnogobrojne manastire, među kojima su Rača, Gračanica, Studenica, Mileševa i mnogi drugi.

Foto: YouTube screenshot

Svakako, ove destinacije vas čekaju kad god poželite da pronađete predah od stresa i gradske gužve.

#Crna Gora

#Grčka

#leto

'