AKTUELNO

Napitak koga se teško odričemo ima svoje dobre strane ako ga pijemo na pravi način

Koliko kalorija zapravo možemo da unesemo u toku dana samo putem pića, mnogi od nas nisu ni svesni. Ukoliko je vaš izbor neko gazirano piće ili ukusan koktel, dobro razmislite pre nego što se prepustite uživanju.

Vrlo je moguće da ćete postići kontra efekat i dodati centimetre vašem struku.

Ali, ne očajavajte. Postoji napitak koji može da vam pomogne u tome, ukoliko ga konzumirate na pravi način. Popularan je, teško ga se odričemo, naročito ujutru. Njeno veličanstvo - kafa.

Foto: Pixabay.com

Ukoliko vaš omiljeni jutarnji napitak pijete sa šlagom, mlekom ili šećerom, proces gubitka težine će se znatno usporiti. Prema rečima Ketlin M. Zelman, dodavanjem pavlake, aromatizovanih sirupa ili šlaga u crnu kafu, unosite velike količine šećera i masti u organizam. Ove kafe mogu sadržati i do 570 kalorija, više nego što sadrži jedan obrok.

Umesto dodavanja aditiva, probajte da popijete čistu crnu kafu, bez ikakvi dodataka, ona sadrži manje od 2 kalorije. Ovaj dragoceni napitak takođe smanjuje rizik od srčanih oboljenja i dobar je antioksidans.

Ako baš vaše jutro ne možete da zamislite bez kafe sa mlekom, onda neka to bude sa malim procentom masti i naravno - sa što manjom količinom šećera.

#Kafa

#mršavljenje

#Šećer

'