AKTUELNO

Seks je prirodna potreba svakog čoveka, ali ne služi samo za zabavu i reprodukciju - seks može da vam pomogne da ublažite čak 5 tegoba ili bolesti!

1. Alergije

Verovali ili ne, seks može da ublaži alergije i simptome astme. Pre svega, eliminiše stres (kao i brige i anksioznost koje su čest uzročnik ovih tegoba). Takođe, puni krv kiseonikom i pojačava snabdevanje respiratornih organa krvlju, zbog čega se lakše diše a simptomi se ublažavaju.

2. Stres i mladolikost

Naulnici sa Univerzitetske kraljevske bolnice u Škotskoj proučavali su navike i zdravlje 3.500 ljudi starosti od 18 do 102 godine, i zaključili da subjekti koji redovno upražnjavali seks (bar jednom nedeljno), izgledali i osećali se dosta mlađe. Stvar je u tome što seks pomaže da se neutrališu nuspojave stresa i popravlja kvalitet sna - dva faktora koji najviše utiču na ubrzano starenje.

3. Loš imunitet

Ako želite da ojačate imunitet za čak 30 odsto, sve što treba da uradite jeste da upražnjavate seks dva puta nedeljno. Tajna je u tome što seks povećava nivo imunoglobulina A, koji je odgovoran za sposobnost tela da se odupre bolestima. Osim toga, studije su potvrdile vezu između redovnog seksa i sniženog rizika od moždanog udara, srčanih bolesti, nekih vrsta raka, čak i virusa.

4. Višak kilograma

Nije baš da može da zameni vežbanje, ali, na primer, 20 minuta seksa će vam istopiti 96 kalorija!

5. Bol

Migrena, bolni zglobovi, menstrualni bolovi - sve su to tegobe koje će vam olakšati seks!

#Ljubav

#Seks