AKTUELNO

Ishrana sa malim procentom masti ne smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka, a žumance ne utiče značajno na holesterol.

Medicinska istraživanja novijeg tipa pokazala su da neke navike, koje su godinama doživljavane kao zdrave, ustvari zabluda, navodI Indeprendent.

Hrana sa malim sadržajem masti

Studije pokazuju da oni koji se pridržavaju niskomasne ishrane zapravo nemaju manji rizik da obole od srčanih bolesti, kao i od raka nego osobe koje konzumiraju hranu bogatu masnoćama.

Foto: Pixabay.com

Najbolje su masnoće koje se nalaze u orašastim plodovima.

Zamena običnog mleka bademovim

Jedna šolja bademovog mleka u proseku sadrži oko dva odsto dadema.

Foto: Pixabay.com

To jednostavno znači da je kravlje ili kozje mleko mnogo bogatije.

Odbacivanje žumanceta

Ova namirnica ne može značajno da utiče na povećanje holesterola u organizmu. Dakle, ukoliko nemate problema sa masnoćom, opustite se i jedite celo jaje.

Foto: Pixabay.com

Izbegavanje pucanja prstima

Foto: Pixabay.com

Gotovo da ne postoji osoba koja nije bar jednom pucala prstima, a da je neko drugi nije opomenuo da to ne valja. Ipak, istina je drugačija. Ova navika je dobar način da se "podmažu" zglobovi.

Izbegavanje glutena

Foto: Pixabay.com

Do sada nema dokaza da gluten izaziva nevolje sa zdravljem osim ukoliko nije dijagnostikovana glutenska enteropatija.

#Gluten

#Jaja

#Zdravlje

'