AKTUELNO

Klasični holandez je teško napraviti. Ako ga kuvate predugo, dobićete kajganu.Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti. Ako se previše ohladi, sastojci će se razbežati i dobićete lošu strukturu - ali uz trik profesionalca lako je dobiti sjajan rezultat...

Pre pripreme žumanca ostavite najmanje 15 minuta na sobnoj temperaturi kako bi se dovoljno ugrejala.

Sastojci za holandez:

1 žumance, 1 kašičica vode, 1 kašičica limunovog soka, 110 gr putera, 1 prstohvat soli, prstohvat mlevene ljute paprike prema želji

Priprema:

1. Pomešajte žumance, vodu, sok limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru.

2. Rastopite puter na jakoj vatri neprestano mešajući dok se ne zapeni, odnosno dok se ne zagreje na temperaturi od 105 °C.

3. Mutite mikserom smesu od žumanaca polako ulivajući rastopljeni puter.

4. 30 sekundi kasnije dobićete kremasti umak.

#Recept

#holandez

'