AKTUELNO

Da biste posvetleli postojeće mrlje i sprečili pojavu novih, probajte da ih se rešite sami, u kućnim uslovima.

Sunčani dani su pred nama, a sa njima i opasnost od UV zračenja i fleka koje zraci ostavljaju na našem licu. Ukoliko već imate ovaj problem odranije, da biste posvetleli postojeće mrlje i sprečili pojavu novih, probajte da ih rešite sami, u kućnim uslovima.

Napravite smesu od kašičice belog brašna, kašičice jabukovog sirćeta i kašičice troprocentnog hidrogena. Dobro promešajte. Očistite lice i na fleke nanesite dobijenu smesu. Ostavite da odstoji 20 minuta, pa je isperite mlakom vodom.

Najbolje bi bilo da nakvasite sunđer, pa da njime uklonite tragove maske, jer će se prilično zalepiti za kožu. Posle toga očistite lice micelarnom vodom i nanesite hranljivu kremu, kako biste nadoknadili vlažnost koju su mu "ukrali" hidrogen i sirće.

Ovaj tretman radite uveče, pred spavanje ili u neko doba dana kada znate da nećete izlaziti napolje, pošto koža posle toga ne bi trebalo da se izlaže suncu bar tri sata. Ponavljajte postupak dva do tri puta nedeljno, sve dok ne vidite da su tamne mrlje izbledele.

#moda

'