AKTUELNO

Kada jednom napravite ovu supu, uvek ćete joj se vraćati.

Sastojci:

500 grama pilećeg mesa, veza zeleni, 1 crni luk, so,  biber, suvi začin, domaća rezanca

Priprema:

Očistite zelen i stavite u lonac sa hladnom vodom, te dodajte piletinu iseckanu na komade. Oljuštite crni luk, isecite na pola pa zapecite na parčetu alu-folije na vrućoj ringli.

Dodajte luk u vodu i stavite na jaku vatru da što pre provri.Smanjite temperaturu, kuvajte polupoklopljeno na tihoj vatri, posolite i pobiberite.Kad meso i zelen omekšaju, izvadite i iseckajte. Zakuvajte rezanca u supi, pa kad omekšaju, vratite povrće i piletinu, te dodajte suvi začin.

Služite vruće, posuto peršunovim listom.Po želji možete  dodati i malo limunovog soka u tanjir. Eksperimentišite i sa drugim dodacima - iseckajte malo vlasca, sveže ljute papričice ili dodajte kuvani krompir ili jaje - dobićete kompletan ručak. 

#Recept

#Supa

<
'