AKTUELNO

U Sjedinjenim Američkim Državama i dobrom delu Evrope maske za lice se ređe nose na ulicama, međutim Češka ima stoga pravila prema kojima su građani u obavezi da ih koriste. To važi čak i za nudiste, prenosi Si-En-En.

Češka je uspela da zaustavi nekontrolisano širenje korona virusa, te je samim tim sada počela da ublažava restriktivne mere koja su bile donete 16. marta.

Međutim, krajem prošleg meseca, kada je bio vrhunac epidemije u ovom zemlji, policija je morala da upozorava ljude da moraju da nose maske.

Maske su obavezne za sve, a ovo upozorenje su izdale Češke snage bezbednosti nakon što je policija dobila prijavu da se u gradiću istočno od Praga, nalaze nudisti koji uživaju u toplom vremenu i ne nose maske za lice.

Foto: Tanjug AP/Petr David Josek

- Nažalost, mnogi građani koji se sunčaju okupili su se u velikim grupama, a neki nisu nosili maske za lice - navodi se u  saopštenju policije.

Vlasti su saopštile da nema okupljanja u prevelikom broju i da usta moraju da budu pokrivena.

- Građani smeju da, na određenim lokacijama predviđenim za to, budu bez odeće, ali i dalje moraju da prekriju usta i ne smeju da se okupljaju u prevelikom broju -  saopštile su vlasti.

#koronavirus

#nudisti

#Češka

<
'