AKTUELNO

"Vreme leči rane", rečenica je koju ste sigurno čuli milijardu puta od svojih prijatelja ili članova porodice. Ali, sig urno ste se bar jednom zapitali koliko je zapravo potrebno vremena da nekog prebolite nakon raskida.

I kada će se zaista vaše srce potpuno oporaviti? Oporavak od raskida može pogotovo da potraje ukoliko se nalazite već danima sami u četiri zida zbog izolacije od koronavirusa.

Ali dobra vest je, kako kaže izreka, da vreme zaista leči sve rane, iako vas rezultati ovog istraživanja na tu temu baš i neće utešiti.Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Journal of Positive Psychology, u kojem je učestvovalo 155 odraslih osoba, otkrilo je da oporavak od raskida u proseku traje tri meseca.

Foto: Pixabay.com

Čak 71 odsto ispitanih reklo je da su nakon toliko vremena uspeli da prepoznaju pozitivne strane raskida i da nastave dalje sa svojim životom, prenosi Your Tango.

Međutim, važno je zapamtiti da se ovde govori o proseku i moguće je da će vaa trebati manje, odnosno više vremena da prebolite raskid.

#Ljubav

#Raskid

'