AKTUELNO

Dijeta sa medom i limunom podrazumeva da svakog jutra u šolju tople vode nacedite pola limuna i dodate jednu kašiku meda. Ovaj napitak pije se pre doručka i uveče 30 minuta pre odlaska na spavanje. Na ovaj način ubrzava se metabolizam i smanjuje potreba za kalorničnim namirnicama.

Pored toga što jača imunitet i poboljšava koncentraciju, med može da pomogne u skidanju suvišnih kilograma. Trebalo bi ga redovno konzumirati zbog velikog broja nutritiva koje sadrži, a dijeta bazirana na ovoj namirnici ne podrazumeva gladovanje i veliko odricanje.

Foto: Unsplash.com

Da bi dijeta bila što efikasnija i dovela do gubitka kilograma, neophodno je da se iz jelovnika izbace krompir, pohovana hrana i masno meso. Ukoliko se svih pravila budete pridržavali, za nedelju dana telesnu težinu možete da smanjite za tri kilograma.

Za vreme dijete preporučuje se uzimanje integralnog hleba, testenina i pirinča, koji su bogati vlaknima. Organizam na ovaj način lakše vari hranu, dok osećaj sitosti duže traje. Kolači su dozvoljeni sve dok umesto belog šećera stavljate med, ali ne treba preterivati u količini.

#imunitet

#koronavirus

'