AKTUELNO

Ako ste pogledali barem nekoliko romantičnih komedija, shvatili ste da upravo seks nakon raskida važi za najbolji, pa nije tako čudno što neki žele seks s bivšim "još samo jednom".

Odnosi u ljubavnim vezama su retko kad jednostavni, pa i iz seksa nakon raskida jedna strana može da očekuje ponovno rasplamsavanje ljubavi, dok je drugoj strani zaista bilo samo do "valjanja po krevetu".

Tako npr. onaj ko je u vezi ostavljen može da očekuje da će seks učiniti da se druga strana predomisli. Seks terapeutkinja Holi Ričmond kaže da seks nakon raskida neće spasiti vezu, a ako se to i dogodi, verovatno će sreća potrajati samo nekoliko nedelja.

Foto: Pixabay.com

Zašto onda imamo želju za seksom nakon raskida i da li je to uvek dobra ideja? Evo što o tome kažu stručnjaci:

Zašto želimo takav seks?

- Poslednji seksualni odnos može da se odnosi na slavljenje svega što je bilo dobro u vezi - kaže Ričmond i objašnjava kako romantične veze uglavnom pucaju zbog emocionalnih, a ne seksualnih razloga.

Zato, ako oba partnera dobro razumeju zašto ne mogu više da budu zajedno i zadovoljni su zbog raskida (jer se jedan partner npr. seli ili želi decu, a drugi ne) seks nakon raskida može da predstavlja zdravo povezivanje još jedan put.

No s druge strane, ističe Ričmond, ako jedna osoba ne želi da se odnos završi, možda će želeti kroz seks bivšem partneru da poruči: "Da li si siguran da ovo želiš da ostaviš?".

#Ljubav

#Raskid

#Seks

'