AKTUELNO

Uživaćete!

Sastojci (za 6 osoba):

2 pileta od po 750 g

so, biber

brašno

1/4 šolje masti ili ulja

1 glavica sitno isečenog crnog luka

1 oljušten i sitno isečen paradajz

1 šolja suvog grožđa

1/2 šolje isečenih maslinki

1 komadić kore od cimeta (2-3 cm)

Način pripreme:

Očišćene piliće iseći na delove, posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. Spustiti parčad mesa na zagrejanu mast ili ulje i propržiti sa svih strana da porumene.

Dodati crni luk i paradajz i pirjaniti desetak minuta. Zatim dodati suvo grožđe i maslinke, naliti vodom da meso ogrezne  i kuvati istiha dok meso ne omekša.

Na kraju dodati komadić cimeta i ostaviti paprikaš na tihoj vatri da krčka još desetak minuta. Izbaciti cimet, očistiti meso od kostiju i služiti.

Uz ovaj paprikaš može se služiti pirinač, pečurke, kuvan okrunjen kukuruz i salata od voća ili zrelih maslinki.

#RUČAK

#Recept

'