AKTUELNO

Majka četvoro dece pobedila šanse od 32 miliona prema jedan kada je na svet po drugi put donela dvojke istog dana kao i pre pet godina.

Džoana Gregori (40) iz Velsa je na Dan zaljubljenih, 14. februara 2015. godine, na svet donela bliznakinje Lolu i Leksi, a ove 2020. godine na isti dan (14. februar) je na svet donela bliznakinje Evu i Elu. 

Ela i Eva su trebale da se rode 7. aprila, sudeći prema prognozama lekara, ali su ipak rođene osam nedelja ranije, tačno na peti rođendan njihove dve starije sestre. 

Srećna mama je rekla da se oseća magično i našalila se da njen suprug sigurno nikada neće zaboraviti Dan zaljubljenih, jer će tada slaviti četiri rođendana.

Iako je, kako mama kaže, rano rođenje Eve i Ele bilo divno iznenađenje, bilo je uspona i padova. Devojčice su nekoliko dana provele na intezivnoj nezi, ali su se brzo oporavile.  

Lekari su izrazili zabrinutost zbog Eine kilaže, te su Džaonu primili u bolnicu, a potom je prebačena na neonatalnu intenzivnu negu. Hitan carski rez je urađen 14. februara. 

#Blizanci

'