AKTUELNO

I ove godine Grčka je najtraženija destinacija za letovanje. Ipak, za one koje nervira što svuda unaokolo čuju samo srpski jezik, postoji jedna plaža na kojoj će imati oseća kao da su u nekoj dalekoj i egzotičnoj zemlji.

Reč je o, kako mnogi smatraju, najegzotičnijoj plaži u Grčkoj, a Sitoniji svakako, a to je Tigania. Ovo je divlja plaža do koje se malo teže dolazi, pa je ljudi nazivaju i Lavirint plaža.

View this post on Instagram

In love 😍🎉🎉

A post shared by Peter Heiberg (@heiberg_peter) on

Postoji još imena, poput Havaji plaža zbog egzotičnosti, ali i Grad duhova. U Srbiji se ponekad naziva i Tiganja ili Tiganija, ali kojim god imenom da je zovemo, važno je samo znati o kakvoj divljoj lepoti je reč.

Tigania se nalazi između plaža Kriarici i Klimataria, a poznata je po mekanom sitnom pesku zlatne boje i čistim morem, a sve to je ukračeno stenama.

Sastoji se od tri uvalice,jedna je prilagođena kamperima, a druge dve imaju barove i suncobrane od palminog lišća. Iako ne previše poznata plaža, svakako je posećenija nego prethodnih godina kada je bila pravi skriveni dragulj Sitonije.

#Plaža

'