AKTUELNO

Da vam jelo bolje zamiriše, a i da brže smršate, potrebno vam je ovo…

Nije tajna da hrana koju jedete, ili možda ne jedete, ima centralnu ulogu kada je u pitanju mršavljenje. Ali takođe važno je da znate da i ono, čime volite da začinite obrok, može biti isto toliko bitno. Mnoge biljke i začini su se dokazali stotinama godina u nazad, kao prirodna pomoć pri sagorevanju masti i kao sjajna pomoć pri mršavljenju. Koji su to začini za mršavljenje? Reši naše pitalice i otkrićeš!

1. Crvena, zelena ili žuta, ne voli je svako- ali je za mrsavljenje preporučujemo lako!

Mi smo joj napisali rimu, a ti pogađaš sigurno – čili paprika! Koristi se širom sveta kao začin za mnoga jela. Ona sadrži kapsaicin, jedinjenje koje daje karakterističnu ljutinu i osećaj peckanja, ali i pruža brojne zdravstvene prednosti.

Neka istraživanja (1) pokazuju da kapsaicin može ubrzati metabolizam, povećavajući broj kalorija koje sagorevaš tokom dana. Kapsaicin takođe može smanjiti osećaj gladi. Jedna studija (2) pokazala je da uzimanje kapsaicina povećava nivo sitosti i smanjuje ukupan unos kalorija. Takođe je dokazano da konzumacija kapsaicina smanjuje nivo grelina, hormona koji je odgovoran za stimulisanje gladi.

Upravo Herbafast lady, potpuno prirodan preparat za mršavljenje, sadrži u svom sastavu kapsaicin, koji na potpuno prirodan način, sa ostalim, takođe prirodnim sastojcima, doprinosi smanjenju subjektivnog osećaja gladi: ubrzava metabolizam, tako pojačano sagoreva kalorije, i u krajnjoj liniji pospešuje mršavljenje na potpuno prirodan i zdrav način.

Foto: Promo

2. Čudan oblik, a i ime čudno ima, šta je?

Rešenje naše zagonetke je đumbir- začin napravljen od korena đumbirske biljke, zingiber officinale, često se koristi kao prirodan lek za širok spektar bolesti. Pojedina istraživanja su pokazala da đumbir pomaže i kod procesa mršavljenja.

Pregled izvedenih studija (3) je pokazao da konzumiranje đumbira značajno smanjuje telesnu težinu i masti u području stomaka. Takođe je dokazano da đumbir doprinosi smanjenju težine ubrzanjem metabolizma i sagorevanjem masti, uz istovremeno smanjenje apsorpcije masti i apetita.

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15611784 

2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2695870/ 

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29393665 

Foto: Promo

3. Skriva se u travi, a kad je pipneš žari…

Odgovor je, naravno – kopriva! Flavonoidi iz ekstrakta koprive su jako bitni za izbacivanje viška vode i eliminaciju celulita. Suvi ekstrakt lista koprive pojačava izbacivanje viška vode koja se nalazi zarobljena u masnim naslagama i celulitu.

Na ovaj način se omogućava i ubrzava lipoliza, proces razgradnje masnih naslaga i ubrzava eliminacija toksina iz organizma. Detoksikacijom se gubi potkožno masno tkivo, eliminiše celulit i postiže bolji i mlađi izgled kože. Dodatno, ekstrakt koprive stimuliše rad jetre čime je čišćenje organizma još intenzivnije. On je takođe jedan od aktivnih sastojaka Herbafast lady kapsula, prirodnog preparata za regulisanje telesne mase.

Foto: Promo

Nastaviće se…

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#recepti

#začini

'