Nema ništa slađe od pohovanog mesa za ručak, ali domaćice nekad grreše u pripremi. Ovo su najčešće greške koje pravimo, pa se potrudite da ih izbegnete.
1. Pohujemo meso različite debljine i veličine
Veći komadi mesa zahtevaju više vremena za termičku obradu od onih manjih. Upravo zato trebalo bi izbegavati pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istom tiganju, i vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati krvav. Umesto toga bilo bi najbolje meso iseći na istu debljinu.
2. Zaboravljamo na čekić za meso
Jeftini komadi mesa su idealni za pohovanje, ali pritom treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali. Bez obzira koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite čekićem za meso ili se možete poslužiti nekim drugim predmetom. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.
3. Pohujemo meso koje smo tek izvadili iz frižidera
Ako hladan i mokar komad mesa stavimo u zagrejan tiganj izazvaćemo prskanje ulja na sve strane i umanjiti mogućnost za pečenje hrskavog odreska. Meso bi trebalo izvaditi iz frižidera pola sata pre pohovanja, i obavezno ga posušiti papirnim ubrusom pre stavljanja u jaje, brašno i hlebne mrvice. Na taj način sprečićete odvajanje pohovanog pokrivača od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.
4. Štedimo na mrvicama
Da bi odrezak imao ukusan i hrskavi omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za pohovanje nekoliko puta. Budite detaljni i prekrijte jajima, brašnom i hlebnim mrvicama svaki deo površine odreska pa tako zagarantujte neponovljivi gastronomski užitak. Nemojte se ustručavati, i utisnite mrvice što jače u površinu mesa.
5. Zaboravljamo na začine
Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen. Posolite jaja i brašno, a u hlebne mrvice možete dodati i nešto sitno nasjeckanog začinskog bilja te tako odrescima podariti dodatnu dozu ukusa.