AKTUELNO

Dajemo vam neka uputstva koja će vam pomoći da vam frizura izgleda lepše i zdravije.

Za uspešno sušenje najvažnije je da poznajete sopstvenu teksturu svoje kose. Zatim, na red stiže pravilno korišćenje proizvoda za negu kose. Kombinacija ova dva faktora dovodi do frizure kojom ćete biti zadovoljni, ali u postizanju savršenog rezultata mogu nas sprečiti greške koje često radimo prilikom sušenja.

1. Prerano sušimo kosu

Mnoge žene počinju sa sušenjem kose čim završe sa tuširanjem, ali važno je da se pre sušenja odstrani voda sa kose. Prvo je dobro iscedite rukama, a zatim je zamotajte u peškir koji će pokupiti suvišnu vodu.

2. Počinjemo sušenje na potiljku

Uvek krenite sa prednje strane glave, pa lagano ka stražnoj strani. Tako ćete lagano i ravnomerno ukrotiti vlasi koje se nalaze uz liniju kose.

3. Pogrešno nanosimo proizvode za kosu

Ne raspoređujemo ravnomerno regeneratore, balzame za ravnjanje ili naglašavanje volumena. Kod nanošenja ovih proizvoda obavezno izbegavajte područje oko temena i zadržite se na donjem delu dužine kose. Kosu podelite u nekoliko delova pa na svakom temeljno nanesite željeni proizvod.

4. Koristimo fen lošeg kvaliteta

Za dobar rezultat potreban vam je i dobar fen. Zbog toga investirajte u kvalitetnije modele koji imaju veću snagu i ne mogu se brzo pregrejati. Pre svega fen ne sme da bude težak.

5. Stilizujemo kosu pogrešnom četkom

Ukoliko želite više volumena nemojte da koristite prevelike četke. Obavezno birajte manju, jer ćete sa njom dobiti bolji volumen. Za ravnjanje koristite kvalitetnu gustu i okruglu četku.

J. Stanković

#Kosa

#Lepota

#Reklama

'