AKTUELNO

Ako želite što pre da se oslobodite neprijatne modrice čije poreklo verovatno i ne znate, vrlo efikasno to možete postići krompirom ili ledom.

Krompir skuvajte sa korom, zatim ga oljuštite i spremite kao za pire. U izmrvljen krompir dodajte malo meda i obične vode, pa tako dobijenu smesu rasporedite preko modrice.

Ukoliko vam je to komplikovano, stavite samo hladnu oblogu od leda. Oprezno ga prislonite na bolno mesto, sa prekidima na svakih pet minuta.

Led je dobar jer ne smiruje samo bol, već i usporava protok limfe i cirkulaciju krvi, te na taj način sprečava stvaranje hematoma. Nakon pola sata držanja ledenih obloga, kožu namažite kremom na bazi nevena.

A kada slučajno udarite nogom o ivicu stola, premažite bolno mesto vatom natopljenom sirćetom, više puta u toku dana. Tako ćete sprečiti pojavu modrice.

Ukoliko primetite da plavetnilo na koži nakon udarca s vremenom ne menja boju od crvene, ljubičaste, plave, žutozelene, do žute, već ostaje i počinje da tamni, to može biti znak infekcije i upozorenje da, ipak, potražite lekarsku pomoć.

#Led

#Modrica

#krompir

'