AKTUELNO

Donosimo vam recept za poslasticu koja se brzo priprema, a ukus je fascintantan.

Sastojci za biskvit:

200 grama glatkog brašna

400 grama šećera

1 žkašičica soli

4 jaja

220 grama maslaca

2 kašičice ekstrakta pomorandže

1 kašičica narendane korice pomorandže

 Sastojci za preliv:

200 grama šećera u prahu

2 kašičice soka od pomorandže

1 kašičica pomorandžine korice

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te premažite maslacem dublju pravougaonu posudu (cca 30 x 20 cm).

Umutite jaja s maslacem, dodajte šećer ekstrakt i koricu pomorandže i nastavite da mutite.

Prelijte testo u posudu za pečenje i pecite otprilike pola sata, sve dok ne poprimi smećkastu boju.

Napravite preliv od šećera u prahu i soka i korice od pomorandže.

Zagrejte ih zajedno u posudi, povremeno mešajte i pričekajte da se šećer otopi.

Ispečeni kolač probušite viljuškom i prelijte prelivom.

Pričekajte da se ohladi, a zatim iseckajte na kocke.

#Kolač

#Pomorandža

#Recept

'