AKTUELNO

Ova supa je idealna za hladnije dane i u sezoni prehlada i virusa

Sastojci:

400 grama pilećeg belog mesa • 3 šargarepe• 200 grama pečurki• 4  lista celera• 1 glavica crnog luka• 100 ml belog vina• 1 l vode5 kašičice bujona 2 kašike sosa od soje 100 grama špageta 1 vezice luka vlašca4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Naseckajte piletinu na četiri dela po dužini, te naseckajte na tanke trake.Operite šargarepu i celer, te posušite.Prepolovite šargarepu po dužini, te naseckajte ukoso na tanke trake.Očistite pečurke, te ih naseckajte na tanke kriške.Celer takođe naseckajte ukoso na tanke trake.Ogulite luk i naseckajte na tanke trake.Vlašac naseckajte na kolutiće.Ugrejte dve kašike maslinovog ulja u velikom loncu, te pržite oko 5 minuta na srednjoj vatri 100 grama belog mesa i luk.Potom dodajte šargarepu, pečurke, te celer pa pržite još 5 minuta.Ulijte belo vino, dodajte vodu, te začinite bujonom.Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta, te začinite sosom od soje.U međuvremenu napravite špagete prema uputstvima s pakovanja.Ugrejte u tiganju 2 kašike maslinovog ulja, te pržite preostale trake piletine na srednjoj vatri 7-8 minuta.Posolite i pibiberite, te ostavite po strani.Na kraju raspodelite šargarepu, pečurke, celer i špagete na dva tanjira.Procedite ključalu supu kroz sito u dva tanjira, te poslužite s pilećim belom mesom i vlašcem.

#Recept

'