AKTUELNO

Ukoliko još niste odlučili šta biste danas mogli da pripremite za vaše najmilije, evo predloga.

POTREBNO JE:

kg brašna

40 g svežeg kvasca

kašika šećera

 2 kašičice soli

2 dl vode

4 dl mleka

Foto: Pixabay.com

2 dl ulja

100 g maslaca

jaje

šolja susama

Priprema:

U 2 dl mlakog mleka rastopite kvasac, dodajte kašiku brašna i kašiku šećera, razmutite i ostavite da malo odstoji. U duboku posudu stavite polovinu prosejanog brašna i so, pa dodajte kvasac, mleko, vodu i ulje. Izmešajte rukom, dodajte ostatak brašna i mešajte, pa podelite smesu na četiri dela. Jedan deo razvaljajte tanko i premažite sa 1/3 maslaca. Isto učinite i sa dva dela, pa jedan ređajte preko drugog, a poslednji nemojte da mažete, nego spojite na krajevima prvi i četvrti, pa oklagijom istanjite i premažite maslacem.

Uvijte testo kao štrudlu, prekrijte krpom i ostavite na toplom da odstoji sat vremena. Podelite ga na pet delova, pa uvijajte u kiflice i ređajte u pleh. Prekrijte krpom i ostavite da odstoje, pa ih premažite izmućenim žumancetom i kašikom mleka. Pospite ih susamom i pecite pola sata.

#Kiflice

'