Ukoliko još niste odlučili šta biste danas mogli da pripremite za vaše najmilije, evo predloga.
POTREBNO JE:
kg brašna
40 g svežeg kvasca
kašika šećera
2 kašičice soli
2 dl vode
4 dl mleka
2 dl ulja
100 g maslaca
jaje
šolja susama
Priprema:
U 2 dl mlakog mleka rastopite kvasac, dodajte kašiku brašna i kašiku šećera, razmutite i ostavite da malo odstoji. U duboku posudu stavite polovinu prosejanog brašna i so, pa dodajte kvasac, mleko, vodu i ulje. Izmešajte rukom, dodajte ostatak brašna i mešajte, pa podelite smesu na četiri dela. Jedan deo razvaljajte tanko i premažite sa 1/3 maslaca. Isto učinite i sa dva dela, pa jedan ređajte preko drugog, a poslednji nemojte da mažete, nego spojite na krajevima prvi i četvrti, pa oklagijom istanjite i premažite maslacem.
Uvijte testo kao štrudlu, prekrijte krpom i ostavite na toplom da odstoji sat vremena. Podelite ga na pet delova, pa uvijajte u kiflice i ređajte u pleh. Prekrijte krpom i ostavite da odstoje, pa ih premažite izmućenim žumancetom i kašikom mleka. Pospite ih susamom i pecite pola sata.
#Kiflice