AKTUELNO

Mnogo puta smo se zapitali dok smo jeli krompir pire u restoranu kako je smesa tako kremasta, a aroma savršena.

I dok smo se mnogo puta zapitali dok smo jeli krompir pire u restoranu kako je smesa tako kremasta, a aroma savršena, ispostavilo se da postoji jedan trik u pripremi. Reč je o kombinaciji sira i belog luka, sastojaka koji ovom jelu daju specifičan ukus.

Bilo da hoćete da napravite savršen prilog ili kompletno jelo od krompira, naš savet je da sledeći put obavezno isprobate recept francuskih kuvara...

Sastojci:

kilogram krompira

500 grama rendanog sira

2 čena belog luka

30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)

kašika pavlake

so

biber

Priprema:

Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izgnječite krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.

#Pire krompir

#Recept

#kuvar

'