AKTUELNO

Drugačije vreme donosi druge trendove i način ponašanja ljudi, a isto važi i za putovanja. Srećom oni najgori brzo i nestanu, ali ovo su neki koje još viđamo, a njima se definitivno uništava putovanje.

Obratite pažnju na ove stvari

(Ne)kultura u ekonomskoj klasi

Sve je počelo 2012. godine kada je Delta erlajns osmislila osnovnu ekonomsku klasu, verujući da je to povoljan način putovanja koji će veliki broj putnika koristiti. Ipak, ono što se dogodilo jeste da su ljudi zaboravili kako treba da se ponaša i koja pravila treba da se poštuju.
Ukoliko ne prijavite prtljag, nećete moći da overite ni kartu, a čak i ako uspete, neće vam dozvoliti da svoje stvari unesete u avion. Naprosto nema načina na koji biste mogli da prevarite avio-kompaniju.

Isto tako, na karti je naznačeno mesto na kojem ćete sedeti, ne postoji mogućnost da ipak sami izaberete mesto kada uđete u avion. A ako ne bude bilo mesta za ručni prtljag, ne žalite se osoblju, jer će vam samo reći koje usluge sve kompanija nudi, ukoliko se doplati.

Popusti za nove karte

Avio-kompanije povlače popuste na kupovinu novih karata onda kada ispunite određen boj letova. Sada je zastupljenije da se popust dobije na osnovu novca koji ste potrošili u nekoj avio-kompaniji, a ako ste osoba koja leti ekonomskom klasom, cena tih karata vam neće obezbediti popust.

Štapovi za selfi

Oni koji putuju dele se na ljude koji nose selfi štap i na one koji ga ne podnose. Novinar "Njuzvika" Dejvid Farli ne gleda blagonaklono na ovu pojavu i smatra da je jedan od pokazatelja narcizma. Ipak, u odbranu onih koji ga koriste treba reći da jeste lakše slikati se sam, nego tražiti pomoć potpunih stranaca kako bi postojala i jedna grupna fotografija.

Travel influenseri

Influenseri su toliko zastupljeni da se ova reč našla u engleskim rečnicima, jer se ispostavilo da zaista utiču na one koji ih prate na društvenim mrežama. Ono što nije u redu sa njima jeste činjenica da putem društvenih mreža objavljuju svaki detalj njihovog života, pa tako i putovanja.
Ideja je da daju korisne savete, a ne da vam ispričaju apsolutno sve, pa da kada konačno otputujete ne uživate uopšte jer imate osećaj da ste tu već bili.

#Putovanja

'