AKTUELNO

Prste da poližete!

Sastojci:

• 570g (dve kutije) Zlatni Pek posnog mlevenog keksa 

• pakovanje kora za rozen tortu

• 400 g mlevenog maka

• 250 g margarina

• 20 kašika + 2 dl vode

• 500 g šećera 

Fondan:

• 300 g prah-šećera 

• 4 kašike soka limuna 

• 6 kašika vode 

Priprema:

Ušpinujter šećer s 20 kašika vode. U 2 dl vode razmutite mak i dodajte ga u špinovan šećer, potom dodajte i mleveni keks i margarin. Vrućim filom filujte korice. Poslednju ostavite bez fila, poklopite je poslužavnikom i odozgo stavite praznu šerpu, pa ostavite preko noći. Završite belim fondanom koji ćete napraviti tako što ćete sve sastojke mutiti varjačom dok ne pobele. Fondan odmah razmažite jer se vrlo brzo suši. 

Savet plus: Umesto fondana možete da stavite glazuru od crne čokolade. 

#Kolač

#Recept

#Zlatni pek

'