Ono što testeninu čini ukusnom, jeste dobra povezanost testenine i sosa
Mnogi ljudi pripremaju testeninu tako što u vodu za kuvanje dodaju malo ulja želeći da spreče da postane lepljiva. Međutim, to i nije baš najbolja ideja.
Evo na koje ključne stvari treba da obratite pažnju kada kuvate testeninu.
Ulje u vodi za kuvanje testenine: da ili ne?
Odgovor je ne! Naime, testenina se zbog ulja ne može dobro povezati sa sosom.
Bolje stavite testeninu u ključalu vodu bez ulja, a s vremena na vreme je promešajte kašikom.
Prospite vodu za kuvanje, te stavite sos direktno na testeninu.
Nemojte plaknuti testeninu vodom!
Mnogi ljudi prave grešku tako što kad skuvaju testeninu, prebace je u cedilo da se dobro ocedi, te je odmah malo plaknu hladnom vodom. Na taj način ćete isprati dodatno skrob koji je potreban da se testenina i sos dobro povežu.
Umesto toga, odmah testeninu treba pomešati sa sosom.
#Recept