AKTUELNO

Slatko i lako!

Sastojci:

Fil 1:

• 600 g Zlatni Pek mleveni 

• 260 g šećera u prahu

• 1-250 g posnog margarina

• 200 g posne rastopljene čokolade

• 2 čaše koka kole

Fil 2:

• 500 g mlevenih oraha

• 2 kafene šoljice vrele vode

• 1 posni margarin

• 260 g šećera u prahu

Glazura:

• 200 g posne čokolade za kuvanje

• malo ulja (po potrebi)

Priprema:

Za prvi fil umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mleveni Zlatni pek, istopljenju čokoladu i 2 čase kola kole. Fil će biti dosta,redak, ali zbog margarina će se u frižideru stvrdnuti. Kome se ipak čini,preretko, može staviti 1.5 čašu koka kole. Torta će biti malo tvrđa ali se može,izvaditi iz frižidera 15-ak minuta pre služenja.

Fil staviti na dno kalupa i staviti u frižider dok se priprema drugi fil.

Za drugi fil umutiti margarin sa šećerom u prahu. Orahe posebno popariti vrelom vodom pa dodati u umućeni margarin i šećer.

Drugi fil filovati na prvi fil. Bitno je da se prvi fil dovoljno stisne da može da se nanese drugi.Glazura je istopljena čokolada na pari sa uljem. Ulja staviti toliko da se dobije dovoljno tečna čokolada da se torta bez problema prelije. Možete staviti na rešetku tako da sav višak čokolade iscuri.

#Zlatni pek

#žikina šarenica

'