Za sve ljubitelje testa donosimo jedan savršen recept.
Sastojci za testo:
500 grama brašna
1/2 suvog kvasca
2 mala kašike soli
1 mala kašika šećera
100 grama kisele pavlake
125 ml voda
Sastojci za punjenje:
16 kriški kuvane šunke
16 kriški sira
1 jaje
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno s kvascem, posolite i pošećerite.,
,Kiselu pavlaku razmutite s toplom vodom i polako sipajte brašno.,
,Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.,
,Ako je testo premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuvo.,
,Testo podelite na dve lopte i svaku razvaljajte u krug koji ćete iseći na osmine.,
,Svaki trougao malo razvucite rukama, na širi deo položite po krišku šunke i sir pa uvijte u kiflicu.,
,Poslagažite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.,
,Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata.,
,U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c.,
, Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta.
#Lifestyle
#Recept