AKTUELNO

Iako se korice peku, priprema je prilično brza i jednostavna.

Sastojci: 300 ml slatke pavlake, 50 g čokolade za kuvanje, 80 g šećera u prahu, 1 kašika kakaoa, 6 kašika brašna, 6 kašika šećera u prahu, 6 jaja, 1 vanilin šećer, čokoladni preliv.

Priprema: U dubokom sudu mikserom umutiti žumanca sa šećerom u prahu. Dodati rendanu čokoladu za kuvanje. 

U drugom sudu umutiti belanca, pa tako izmućena dodati u sud sa žumancima, šećerom i čokoladom. Dodati brašno, pa pažljivo promešati da se smesa sjedini, pa izliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u rerni 15-ak minuta na 200 stepeni. Ispečen patišpanj ostaviti da se ohladi, pa ga preseći na dva dela.

Umutiti slatku pavlaku sa 80 g šećera u prahu i vanilin šećerom. Ostaviti pola sa strane, a u ostatak dodati kakao, promešati i tim kremom filovati prvu koru. Preko fila staviti drugu koru, pa naneti polovinu fila koju smo ostavili sa strane. Po želji ukrasiti čokoladnim ili voćnim prelivom, seći i služiti.

#Kolač

'