Malo drugačije lazanje od onih na koje ste navikli, ali isprobajte, nećete se pokajati.
Sastojci:
kore za lazanje
maslinovo ulje
šargarepa
crni luk
celer
seckani peršun
500 grama mlevenog pilećeg mesa
60 grama šunke
so
biber
ruzmarin
2 dl belog vina
kašika brašna
2 dl pasiranog paradajza
100 grama rendanog sira
Priprema
Kratko skuvajte kore za lazanje u proključaloj vodi da omekšaju.
Naseckajte šargerepu, luk i celer pa ih prepržite na ulju.
Dodajte šunku i meso.
Kad meso posivi dodajtezačine, vino, te kuvajte dok alkohol ne ispari.
Sos od paradajza i brašno skuvajte sa strane.
Složite lazanje tako da prvo stavite kore pa nadev.
Sve prelijte paradajzom, posppite sirom i pecite pola sata na 200 Celzijusa.
#kuvar