AKTUELNO

Odličan trik za uštedu vremena!

Sastojci:

500 g glatkog brašna

500 g oštrog brašna

4 dl mleka

1 kocka kvasca

1 jogurt

2 jajeta

1 dl ulja

1 prašak za pecivo

2-3 kašičice soli

Foto: Pixabay.com

Priprema:

U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ga ostavite da se aktivira. Na radnoj površini napravite gomilicu od brašna pomešanog s praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umesite testo. Prema potrebi dodajte još brašna ili mleka tako da testo ostane mekano (zavisi od brašna jer svako drugačije upija).

Unutrašnjost čiste plastične kesice dobro nauljite, pa stavite testo u kesu, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Čuvajte ga do sedam dana i vadite po potrebi.

#Recept

#kuvar

'