AKTUELNO

Emocionalna mapa tela se najbolje objašnjava na ovaj način

Emocije (šokirati, uzbuditi i td.) su specifična vrsta stanja i procesa u ljudskoj psihi, koji se manifestuje tokom bilo kakvih događaja, pojava i situacija. Svakodnevno doživimo i do stotinu različitih emocija, a da čak to i ne primetimo. Za ljude su emocije od ključnog značaja - potrebne su nam da se prilagodimo da brzo odgovorimo na bilo koje životne pojave. Svi znamo kako ljudi obično izražavaju svoje emocije - licem, gestom, prirodom govora itd.

Sve su to spoljašnje manifestacije osećanja koje su lako podložne ljudskom oku i razumevanju. Međutim, potpuno zaboravljamo unutrašnje manifestacije. Emocije direktno utiču na rad unutrašnjih organa. Pored toga, specifična emocija povezana je sa određenim organima.

Na primer:

Osećanje radosti i ljubavi povezano je sa srcem. Gubitak interesovanja za život - sa štitnom žlezdom. Tvrdoglavost - sa kičmom. Užas sa bešikom. Anksioznost sa stomakom. Strah sa bubrezima. Frustracija i razdražljivost sa slezinom. Neprijateljstvo i bes sa žučnom kesom. Ljutnja sa jetrom. Tuga i hrabrost sa plućima.

Jake i trajne emocije iscrpljuju organizam i blokiraju odgovarajuće meridijane. Ako stalno preispitujete situaciju u svojoj glavi, ne možete je zaboraviti i pamtite je ponovo i ponovo, tada to uništava vaše telo - naši mišići i organi čuvaju informacije o događajim koji su se jasno utisnuli u pamćenje.

Suprotno je takođe tačno. Odnosno, kršenje rada bilo kog organa dovodi do ispoljavanja određenih emocija, sa kojom je ovaj organ povezan.

#Žena

'