AKTUELNO

Koji položaji su najefikasniji za žene, a koji za muškarce?

Nabacili ste koji gram viška a mrzi vas da idete u teretanu? Možda bi trebalo da razmislite o seksu kao opciji za mršavljenje.

Koje seks poze sagorevaju najviše kalorija?

Seks ubrzava otkucaje srca, pospešuje protok krvi i jača mišiće. Takođe, dokazano je da se prilikom orgazma luče hormoni koji ublažavaju bol.

Najnovija istraživanja otkrile su vrlo precizno koji položaji u seksu će vas najviše preznojiti.

Poze za žene

Na prvom mestu se nalazi poza "čučnjevi" koja sagoreva 188 kalorija. Poznat i kao "devojka na vrhu", ovaj položaj aktivira mišiće nogu i zadnjice u istoj meri kao da ste ceo dam prepešačili.

Na drugom mestu su "kolica" koja sagorevaju 149 kalorija, a zatim je seks u stojećem položaju uz koji ćete izgubiti 145 kalorija.

Sledi "lotos" koji sagoreva 139 kalorija, poza u kojoj su partneri okrenuti jedno prema drugom, muškarac je u "turskom sedu", a žena je na njemu s nogama obavijenim oko njegovog struka.

"Kaubojka" i "obrnuta kaubojka" tope po 137 kalorija - tako da možete uživati u pozi koja vam je draža.

Na sedmom mestu je „doggy style“, a sledi "akimbo noge" - poza u kojoj muškarac kleči na kolenima a žena je u ležećem položaju, podignute karlice i široko rašišenih nogu - koje obe sagorevaju 111 kalorija.

"Misionarka sa isturenim kukovima" u kojoj žena podiže karlicu troši 102 kalorije, ali ako vam je ova poza isuviše naporna, obična „misionarka" sagoreva samo 51.

Za one koji nisu ljubitelji akrobacija u seksu, "kašika" je najbolji izbor, mada troši svega 26 kalorija.

Poze za muškarce

Kad je reč o pripadnicima jačeg pola, najviše kalorija ubedljivo sagoreva seks u stojećem položaju - 198 kalorija.

Sledi poza "kolica" koja muškarce olakšava za 167 kalorija.

Položaj koji većina muškaraca preferira - "akimbo noge" sagoreva 153 kalorije.

Položaj koji većina muškaraca preferira - "akimbo noge" sagoreva 153 kalorije.

''Kaubojka i "obrnuta kaubojka" sagorevaju jednaki broj kalorija - 127, nakon koje ide "devojka na vrhu" sa 113, a "kašika" je i kod muškaraca najmanje zahtevna poza i sagoreva 74 kalorije.

#Seks

'