AKTUELNO

Kako je istakla, nikada se nije osećaja srećno u svojoj koži, pa se odlučila na drastičnu promenu.

Uspešna i mlada Nikol Gibson (36) rođena je i odrasla u Zapadnom Saseksu u Engleskoj. Naizgled obična i lepa “devojka iz kraja” zapravo je vrlo uspešni super model za venčanice i donje rublje, ali to nije ono po čemu se izdvaja.

Nikol, odnosno Glen, oduvek je obožavala igre devojčica, njihove lutke i oblačenje u žensku odeću. Često bi se pretvarala da je Elizabet Tejlor i imitirala scene iz “Plave ptice”.

Takvo ponašanje primetili su i njeni vršnjaci. Od osnovne škole bila je predmet ismevanja, a situacija je eskalirala u srednjoj školi, gde su je ostali đaci odbacili, smatrajući je drugačijom. Davali su joj različite pogrdne nadimke i smatrali da je gej. Već na fakultetu, gde je studirala englesku književnost, tako se i deklarisala. Javno je otkrila svoje seksualno opredeljenje i počela da se ponaša kao prava žena.

- Rodila sam se kao muškarac, a oduvek sam htela da živim život jedne žene – izjavila je Nikol.

Nakon uspešno završenih studija, počela je da pušta kosu, da se šminka i oblači kao žena, a zatim i da razmišlja o promeni pola.

Stoga je, nakon detaljnih savetovanja sa lekarima, rešlila da napravi taj korak. Od 2010. godine bila je na hormonskoj terapiji, a 2013. se konačno podvrgla operaciji promene pola.

- Ne smatram sebe više transrodnom osobom. Iako sam rođena u telu muškarca, oduvek sam bila žensko – kaže zadovoljna Gibsonova.

Potom je usledilo građenje karijere - pristupila je agenciji za talente, pokrenula svoj Jutjub vlog i postala primećena zbog svoje različitosti.

Nije trebalo puno vremena da počnu da stižu prve poslovne ponude i pozivi za učešće na modnim revijama. Ubrzo je našla i agenta i počela da se bavi isključivo predstavljanjem venčanica i donjeg rublja.

- Uvek sam sanjala svoje venčanje i sebe u venčanici. Tačno znam kako će cela ceremonija izgledati. Samo moram da nađem svog princa – kaže Nikol, nadajući se da će to biti uskoro.

Osim bavljenja modelingom, povremeno se bavi i konobarisanjem u jednom klubu u kojem, kako kaže, često flertuje sa momcima, koji nikada ne bi pomislili da sede u društvu jednog muškarca.

- Ni partneri sa kojima sam imala seksualne odnose nikada nisu posumnjali da sam rođena kao muškarac - izjavila je Nikol.

Iako se kroz život susretala sa brojnim kritikama i osudama, ne kaje se ni zbog čega, jer, kako kaže, najvažnije je da se ona danas oseća dobro u svojoj koži.

- Uvek će biti onih kojima će se ovo činiti bolesnim, ali ja samo gledam napred i na takve se ne obazirem – zaključila je lepa Nikol.

I. P.

#Engleska

#Models

#Plastične operacije

#Žena

'