AKTUELNO

Ponude turističkih agencija kada je u pitanju obilazak Pariza su različite.

Portal Evoke izdvojio je 5 atraktivnih lokacija koje biste trebali da posetite kada se nađete u Parizu, a koje se retko nalaze u ponudama turističkih agencija.

Iako je Pariz grad ljubavi, ne znači da su oni putnici koji putuju sami ili su singl isključeni iz bogate turističke ponude. Obavezno posetite par lokacija o kojima nećete moći da čujete od vaših turističkih vodiča.

Saitnt-Chapelle

Ova veličanstvena crkva je savršeni primer prave arhitektonske umetnosti. Posebno će vas u ovoj građevini zapanjiti raznovrsni i mnogobrojni vitraži.

Katakombe

Lokacija je nastala iz nužde krajem 18. veka kada su groblja postala previše natrpana, a leševi koji su počeli da se gomilaju na ulicama prouzrokovali su infekcije kod lokalnih stanovnika. Ljudski posmrtni ostaci odlagani su u katakombe u periodu od 1786. do 1814. godine i kroz istoriju su privlačile radoznale posetioce, uključujući i Napoleon.

Petite Ceinture

Za mirnu šetnju i opuštanje od vrućine pariskih vinskih barova, pijaca i galerija, Petite Ceinture je savršen. Ova napuštena pruga služila je građanima Pariza od 1862. do 1934. godine pre nego ju je pregazilo vreme. Sada je obrasla drvećem i lozama i predstavlja idiličnu lokaciju za romantičnu šetnju.

Muzej vampira

U Parizu vam sigurno neće nedostajati grobalja sa zanimljivom istorijom, ali ako vam je morbidna fascinacija opsesija - moraćete da posetite Muzej vampira.

Le Lutetia

Jedna je od najlepših pariskih raskrsnica i jedna od najfrekventnijih lokacija u Gradu ljubavi. Sedite u baštu nekog od lokalnih barova i posmatrajte La ritam Pariza.

#Pariz

'