AKTUELNO

Ako se osećate umorno, želite da vratite telu snagu ili zaštitite organizam i obezbedite mu potrebnu dozu vitamina i minerala, onda je ovaj recept kao stvoren za vas

Ovaj detoks sok je veganski, ne sadrži gluten i mlečne proizvode, a napravljen je isključivo od prirodnih sastojaka.

Glavnu ulogu u moćnom detoks soku ima korijander koji uklanja teške metale iz tela, poboljšava rad mozga, čisti creva, pomaže kod gastritisa i podstiče varenje.

Pored korijandera, važnu ulogu u detoks soku ima i limun koji je najbogatiji izvor vitamina C, poboljšava rad jetre, jača odbrambene mehanizme u telu i sprečava zapaljenska oboljenja.

Đumbir je često neophodan u svim detoks napicima jer ima protivupalno dejstvo, jača želudac i pojačava imunitet. Ovaj koren podstiče lučenje želudačnog soka, pomaže kod probave, cirkulacije i povećava aktivnost štitne žlezde u stvaranju hormona

Još jedan sastojak ovog detoks napitka je krastavac. Bogat je antioksidantima i hranljivim materijama, podržava digestivni trakt, hidrira telo, uklanja toksine iz organizma i pomaže kod gorušice. U napitak možete dodati i zelenu jabuku koja olakšava varenje, pozitivno utiče na zdravlje jetre i prirodni je detoksikator.

Sastojci:

2 veće veze svežeg korijandera kriška od 2,5 cm svežeg đumbira 4 oljuštena limuna 2 velika krastavca 1 jabuka

Priprema:

Iz svih sastojaka iscedite sok prema navedenom redosledu. Sipajte u čašu i promešajte. Uživajte!

#Zdravlje

'