AKTUELNO

Ovi filmovi slave ljubav,a sigurni smo da će se dopasti i jačim polovinama.

Donosimo vam spisak nekih od najlepših filmova sa romantičnom temom. Oboriće vas sa nogu i naterati da poverujete u bajkovite ljubavne momente.

Ustvari ljubav

Radnja ove britanske romantične komedije smeštena je u London. 'Ustvari ljubav' prati živote osam potpuno različitih parova čije se ljubavne priče isprepliću.. Jedan od likova je Džejmi (Kolin Firt) pisac koji se priprema za Đulijetino i Peterovo venčanje. Džejmijeva devojka je odlučila da propustiti venčanje jer je bolesna, ali kada se Džejmi vrati kući, shvati da ga ona zapravo vara sa njegovim bratom. Nakon toga Džejmi se povlači na francusko selo kako bi se posvetio pisanju.

Kazablanka

Romantična drama nagrađena sa 3 Oscara čija je radnja smeštena u prve dane Drugog svetskog rata. Rik je ogorčeni, cinični američki emigrant sa prebivalištem u Kazablanki. U njegov život ponovno ulazi razlog njegove ogorčenosti, bivša ljubavnica Lisa Lund koja u Kazablanku stiže sa svojim mužem Victorom Laslom, beguncem i vođom češkog Pokreta otpora kojeg traže nacisti.

Prodavnica snova

Rob je momak u svojim tridesetima, vlasnik prodavnice sa starim gramofonskim pločama koji jedva opstaje. Uz to, ostavila ga je devojka Laura i to ga natera da se zapita zašto iz svake veze izađe kao ostavljen. U potrazi za odgovorom odlučuje da poseti svoje bivše i istražiti šta to nije valjalo u njihovim vezama.

Hod po ivici

Američki biografski film prati život legendarnog američkog kantri pevača Džonija Keša, od njegove rane mladosti koju je proveo na farmi pamuka u Arkansasu do dana najveće slave. Na jednoj od prvih turneja upoznaje prelepu i već slavnu Džun Karte koja će postati ljubav njegova života.

Bolje ne može

Melvin je mrzovoljan i ciničan čovek koji ne voli nikoga i koji živi od pisanja romantičnih romana za žene. Istina je da je Melvin usamljena, neprilagođena osoba mekog srca. To će naslutiti konobarica Kerol nakon što joj Melvin pomogne oko brige za njenog bolesnog sina. Ubrzo između Kerol i Melvina izbiju ljubavne iskrice.

#Film

#romansa

'