AKTUELNO

Slatkiš koji je obogaćen belom čokoladom i slatkom pavlakom, pa je samim tim jako kremast.

Ko voli sutlijaš neka obavezno isproba ovaj recept jer će ga nakon njega voleti još više. Bela čokolada u celoj priči daje baš neki poseban šmek, uz to se super uklapa i crveno voće, pa i kašičica džema kao fajnal tač. Ako ispratite sve ove korake, završićete sa jednim top dezertom, a krenuli ste od najobičnijeg sutlijaša - kaže Julija - Slatka domaćica.

Sastojci:

750ml mleka, 250ml slatke pavlake, 250g kočanskog pirinča, prstohvat soli, 2 vanilin šećera, 100g bele čokolade, crveno voće

Priprema:

U šerpicu stavim sve sastojke osim bele čokolade. Na srednjoj temperaturi kuvam uz povremeno mešanje oko 20-ak minuta, dok se smesa ne zgusne.

Nakon toga sklonim sutlijaš sa ringle, dodam čokoladu i mešam dok se ne istopi.

Sutlijaš sipam u činije i ukrašavam džemom i malinama, može da se jede i toplo i hladno.

#Recept

'