AKTUELNO

Naravno da postoji gomila lekova koje možete da kupite u apoteci, a koji vam mogu pomoći oko menstrualnih bolova ali, ako ste više za prirodna rešenja, postoje čajevi koji mogu biti odlična zamena.

Obično se desi da menstruacija krene u trenutku kada to najmanje očekujete, a odlazak u apoteku je poslednje što vam se tada radi. Upravo tada na scenu stupaju recepti iz kućne radinosti koji će vam pomoći da se rešite neprijatnih bolova i grčeva u stomaku.

PIJTE ČAJEVE I REŠITE SE GRČEVA

Postoje recepti za čaj čiji će vas efekat oduševiti. U tu grupu spadaju čajevi od jedne kašičice mlevenog đumbira u toploj vodi ili mleku, ili od nevena, mente, cimeta, hajdučke trave, listova od maline i kamilice. Zapamtite da ne pijete više od 3 šolje nekog od ovih čajeva u toku dana.

DRUGI NAČINI DA KORISTITE ČAJEVE

Kada je u pitanju borba sa grčevima i menstrualnim bolovima, neke žene su toliko očajne da će probati bilo šta. Ipak, postoji alternativa za one koje nisu veliki fanovi čajeva, a to su obloge. Možete ih napraviti od korena đumbira koji ste prokuvali u vreloj vodi i ostavili da se prohladi. Ovako napravljene obloge stavite na predeo stomaka.

Druga alternativa je da uzmete jednu kašiku soka od aloe vere na svaka tri dana, a to će vam olakšati bolove.

Ako čaj iz nekog razloga nikako nije opcija za vas, možete posuti sledeće biljke na vašu hranu: cimet, đumbir, beli luk, majčinu dušicu i sveže samlevene semenke lana. Ako se odlučite za seme lana, ne uzimajte više od 4 kašike dnevno.

AROMATERAPIJA I MASAŽA ULJIMA

Aromaterapija eteričnim uljima odličan je metod za borbu sa grčevima, a ulje lavande je najbolji izbor.

Pomešajte u maloj bočici 4 kapi eteričnog ulja lavande i po dve kapi ulja kamilice, geranijuma i majorana sa malo soli i udišite svaki put kada osetite neprijatne grčeve.

Ista četiri ulja mogu se koristiti za masažu. Nanesite ih na stomak i donji deo leđa, a onda prekrijte nekim izvorom toplote, termoforom ili flašom vruće vode.

#Bol

#Menstrualni ciklus

#Čaj

'