AKTUELNO

Ordinacija Zepter Medical vam poklanja tri gratis Bioptron tretmana protiv akni!

Zbog akni se mladi često izoluju, ne žele da izlaze, pate od depresije, anksioznosti, manjka samopouzdanja, lošeg doživljaja svog izgleda i usamljenosti. Nečista koža izaziva mnogo dublje probleme nego što se misli, a o tome svedoči ispovest M. J. (25) iz Beograda. Pročitajte njenu priču, pa ćete bolje razumeti svoje dete.

Mrzela sam da idem u školu

Oko 13. godine počele su da mi se pojavljuju bubuljice i mitiseri. Nisam ih imala mnogo, ali non stop sam imala nekoliko crvenih izraslina na licu i mnogo ružnih crnih tačaka. Mama mi je u apotekama kupovala razne losione, pilinge i kreme za problematičnu kožu, ali ništa od toga nije pomagalo. Bila sam očajna, nije mi se izlazilo iz kuće i gadilo mi se kad se pogledam u ogledalu. Stalno sam čačkala lice, cedila mitisere u nadi da će biti bolje, ali je od toga lice bilo još crvenije, a mitiseri bi se još i upalili.

Onda me je mama odvela kod dermatologa, koji mi je dao antibiotik da pijem, a i ubrizgao je lek direktno u kožu, na nekoliko najboljnijih mesta. Terapija mi je prvo pomogla, ali su se posle par nedelja akne ponovo pojavile.

Osećala sam se užasno. Kada imate bubuljice na leđima, možete da ih sakrijete odećom, ali lice... Bežala sam od ljudi, mrzela sam da idem u školu, stidela sam se sebe. Da sam mogla, nosila bih neki šal preko lica. Išla sam samo u školu, ni na kakve sekcije, treninge, rođendane... Nisam imala drugarice, povukla sam se u sebe, a svaki izlazak iz kuće za mene je bio stres. I tako sam patila sve do punoletstva. Tada su akne polako počele da se povlače. Sa 20 ih više nije bilo, ali su mi na koži i u duši ostali ožiljci.

Blage ili ozbiljne, akne izazivaju emotivnu bol

Svakoga dana dermatolozi se sreću sa mladima poput M. J. i teškim posledicama koje akne imaju na njihov kvalitet života.

Foto: Promo.

Neki od njih su i žrtve zadirkivanja i zlostavljanja. Deca im daju nadimke žaba krastača, Pera Čir itd. Ovakvo zadirkivanje još više urušava samopouzdanje. Najnovije ankete i istraživanja pokazuju da se osobe sa aknama osećaju manje privlačno i nesigurno. Neki kažu da se zbog akni osećaju napeto i da se stide. Čak i blage akne mogu uticati na emotivno zdravlje. Ovo je posebno slučaj kod tinejdžerki.

Lečite akne čim počnu da se pojavljuju

Istraživanja su pokazala da što duže dete ima akne, to će one više uticati na emocije. Takođe, ako se ne leče, akne se mogu pogoršati. Rano i adekvatno lečenje može da spreči ožiljke na koži, kao i emotivne probleme. M. J. je trebalo da nastavi lečenje, da proba još neki vid lečenja akni i da problem reši ranije, a ne nakon 7 godina, kada je sve to već ostavilo posledice na nju.

Zato, ako vaše dete ima akne, ne ignorišite to. Obavezno se javite dermatologu, vodite dete na redovne tretmane čišćenja, budite uporni i istrajni, neka dete redovno uzima terapiju. Takođe je dobro da probate Bioptron hipersvetlosnu terapiju, koja dokazano daje odlične rezulatate u lečenju akni. Reč je o tretmanu koji ne boli, kod kog nema ceđenja, koji je prijatan i traje samo 10 minuta dnevno, pa tinejdžeri nemaju otpor prema njoj.

Kako izgleda ovaj tretman, možete da vidite u ordinaciji Zepter Medical. Svima koji se jave na 011/311-84-35 poklanjamo tri besplatne Biopton svetlosne terapije protiv akni.

#Lepota

'