AKTUELNO

Pre putovanja se treba dobro raspitati o lokaciji na koju se ide, da ne bi bilo neprijatnih iznenađenja. Jedna od destinacija koja je želja skorog svakog ljubitelja putovanja, za turiste je pravo razočaranje.

Taman kada pomislite da ste sve dobro promislili i da ste spremni za svaku situaciju i da nema šanse da vam nešto pokvari odmor savremene tehnologije vas demantuju.

Instagram filtere svi koristimo kako bi fotografije bile što lepše. Ali nekada korisnici ove društvene mreže prosto preteraju, pa određene lokacije uopšte ne izgledaju onakve kakve jesu.

Na Baliju se nalazi jedna od lokacija koja ne opravdava očekivanja posetilaca. U pitanju je Hram u Karangasemu. Indonezijska atrakcija hram Lempujang se često može videti na Instagramu, ali nažalost nije ni blizu božanstvena kako se to predstavlja.

"Vrata Raja", kako se popularno zove mesto na kojem se prave "sporne" fotografije, na društvenim mrežama opravdava svoj naziv, što uživo nije slučaj.

Turisti objavljuju fotografije na kojima se nalaze u sredini hrama, iza njih izviru vrhovi planine iz gustih oblaka, dok se pred njima nalazi voda koja reflektuje ceo prizor i odaje utisak beskonačnosti.

Božanstvena slika. Jedini problem je što tamo nema nikakve vode. U pitanju je prevara kojom se ljudi služe da bi njihove fotografije izgledale bolje.

View this post on Instagram

Om swastiastu😇

A post shared by Aprilia Putri (@apputriii) on

Filterima se učini da nebo i oblaci izgledaju lepše, a ispod telefona postave ogledalo koje stvori iluziju vode, piše "Pun kufer".

Na fotografijama ne može da se vidi ni gužva, iako u redu, da bi se napravila savršena fotografija, može da se čeka i po nekoliko sati.

View this post on Instagram

#siblings #exploring #wanderlust #😲

A post shared by Finethrose (@summerrain_chim) on

Turisti koji su gajili iluzije o ovoj lokaciji podelili su svoje nezadovoljstvo u recenzijama: "Svaka čast, lep je hram, ali ni blizu onoga što može da se vidi na Instagramu. Užasto sam razočaran."

Drugi turisti se uglavnom slažu sa ovim i još dodaju da je ovo velika prevara jer tera ljude da izgube ceo dan na prekrasnom Baliju zbog jedne "namontirane" fotografije.

#Putovanja

#Turizam

'