Evo šta vam je potrebno da biste napravili ovaj veoma jednostavan kolač
Sastojci:
Šolja belog šećera plus kašika šećera
Dve i po šolje brašna
Kašika praška za pecivo
Kašika sode bikarbone
Kašika putera
450 grama višanja
Pola šolje ulja plus kašika ulja
Četiri jaja
180 mililitara jogurta
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
U posudu pomešajte šolju šećera, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i izmešajte da se sjedine.
U tiganju rastopite puter, pa u to dodajte očišćene višnje, pospite ih kašikom šećera i ostavite da se krčka osam do deset minuta na tihoj vatri.
U posudi sa suvim sastojcima u sredini formirajte rupu, pa dodajte pola šolje ulja, jaja i jogurt. Prstima izmešajte i napravite meko testo, pa ga stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Testo premažite kašikom ulja i odozgo poređajte višnje.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta ili dok kolač ne dobije zlatnu nijansu.
#Kolač
#Slatkiši