'Zlatni Pek' i Žikina Šarenica donose vam recept za preukusnu tortu sa jabukama.
Sastojci:
• 200gr posnog Zlatni Pek keksa sa jabukom i cimetom
• 1kg jabuka
• 200gr šećera
• 1 vanilin puding
• Cimet po želji
• 300ml vode
Priprema:
Očistite i izrendajte jabuke, pa ih sa šećerom stavite na vatru, dodajte pola vode i cimeta po ukusu.
Kad jabuke puste vodu prokuvajte ih, pa razmutite puding sa ostatkom vode i zakuvajte puding u jabuke.
Potreban vam je dublji pleh 20x30cm.
Keks podelite u tri dela, pa složite prvi red keksa i naspite pola vrele smese. Zatim preko stavite drugi red keksa i premažite sa ostatkom fila. Poslažite i treći red kesa pa ostavite da se ohladi.
Ohlađenu tortu stavite u frižider i kasnije poslužite tortu.
Prijatno!
#Promo/Zlatni pek
#Torta
#kuvar