AKTUELNO

'Zlatni Pek' i Žikina Šarenica donose vam recept za preukusnu tortu sa jabukama.

Sastojci:

• 200gr posnog Zlatni Pek keksa sa jabukom i cimetom

• 1kg jabuka

• 200gr šećera

• 1 vanilin puding

• Cimet po želji

• 300ml vode

Priprema:

Očistite i izrendajte jabuke, pa ih sa šećerom stavite na vatru, dodajte pola vode i cimeta po ukusu.

Kad jabuke puste vodu prokuvajte ih, pa razmutite puding sa ostatkom vode i zakuvajte puding u jabuke.

Potreban vam je dublji pleh 20x30cm.

Keks podelite u tri dela, pa složite prvi red keksa i naspite pola vrele smese. Zatim preko stavite drugi red keksa i premažite sa ostatkom fila. Poslažite i treći red kesa pa ostavite da se ohladi.

Ohlađenu tortu stavite u frižider i kasnije poslužite tortu.

Prijatno!

#Promo/Zlatni pek

#Torta

#kuvar

'