Da li ste kao deca voleli da jedete čuvete sladolede na točenje sa čokoladnim prelivom koji se u sekundi stegne i napravi hrskavi čokoladni dodatak? Iako ovakvi sladoledi više nisu toliko popularni kao nekada, moramo zaključiti da nam ponekad nedostaju, a posebno taj preliv koji ga je činio tako posebnim.
Danas vam predstavljamo recept za sličan preliv koji ima istu “magiju” instant stvrdnjavanja u dodiru sa hladnim sladoledom, ali sa ukusom jagode. Za njega će vam biti potrebna samo tri sastojka i malo uloženog vremena.
Sastojci: ¼ šolje lifolizovanih jagoda, 200g bele čokolade, 3 kašike kokosovog ulja
Priprema: U procesoru za hranu sameljte jagode dok ne dobijete fini prah. Otopite belu čokoladu na pari, a zatim unutra dodajte jagode i kokosovo ulje. Pomešajte kako bi se sastojci sjedinili. Pre serviranja sačekajte nekoliko minuta. Sa prelivom dekorišite sladoled i druge deserte po želji. Prijatno i uživajte!
#Jagode
#Sladoled