AKTUELNO

Istina je da se svaki muškarac ponaša kao lovac u seksu. Međutim, koliko god da ima aktivan seksualan život, svaki muškarac opet ima svoje strahove.

I baš kada ga preplave strahovi i negativne misli, to može da utiče na njegovu izvedbu u toku seksa i izazove seksualnu disfunkciju. A evo i koji su to strahovi:

Strah da neće ispuniti visoka očekivanja

Prirodno je da se muškarac koji je tek na početku svoje "karijere" plaši kakvu će reputaciju stvoriti kod žena i da li će uspeti da ih zadovolji na pravi način. Često stvara prototip žene na osnovu neke zvezde porno-filmova iz tinejdžerskih dana i zbog nje želi da bude idealan ljubavnik. Umesto da ga ovakva iskustva oslobode u daljim inhibicijama, njega će samo sputavati i izazivati nesigurnost oko seksualnog umeća.

Strah od poređenja i odbacivanja

Većina muškaraca se stalno poredi sa vašim bivšim dok se istovremeno brinu o sledećem muškarcu koji bi mogao biti bolji od njega i zameniti ga. S druge strane, kriterijumi koje su žene postavile su prilično visoki, pa se od muškarca traži privlačan spoljašnji izgled, društveni status, moć, novac i sigurnost, a mnogi od kandidata često ne mogu baš na sve ove zahteve da odgovore. Ovakvi strahovi mogu blokirati njegovu seksualnu funkciju i izavati erektilnu disfunkciju i prevremenu ejakulaciju.

Strah od vezivanja

Prema poslednjim istraživanjima, muškarci pokazuju mnogo veći strah od emocionalne bliskosti za razliku od žena, pa im je tako teško da zadobiju poverenje, ulažu u vezu i da se vežu na duge staze. Za to su svakako krivi i društveni stereotipi koji sve više podstiču poligamiju i život samaca. Strah se aktivira tokom seksa kada izaziva određene vrste disfunkcija i to baš pred ženom koju bi mogao da gleda kao potencijalnu majku svoje dece.

Strah od vrhunca

Intervaginalna ejakulacija je jedan od najvećih strahova, koliko za ženu, toliko za muškarca zbog brige o neplaniranoj trudnoći. I zato kada jedan par konačno odluči da vodi ljubav bez zaštite, neki muškarci mogu imati veliki problem da svrše upravo zbog toga što im se neprestano pali crvena lampica i onemogućava uživanje u seksu.

#Ljubav

#Muškarac

#Seks

'