Sve domaćice znaju koliko nezgodno može da bude kada zagori ručak ili se začini preprže i nakon toga izgube svoju svrhu.
1. Nikada nemojte da pretrpavate tiganj kada nešto stavljate u njega. Bolje je da nabavite veći tiganj, kako bi se krompirići ili povrće lepo ispržiti i dobili zlatkastu boju i hrskavost.
2. Naučite neke osnovne kombinacije ukusa. Dobar način je da istražite malo istoriju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.
3. Ako vam treba limunov ili pomorandžin sok za kuvanje, stavite voće na 30 sekundi u mikortalasnu da biste mogli da dobijete više soka.
4. Ukoliko vam se desi da presolilte supu, spas potražite u oljuštenom krompiru koji ćete staviti u supu na 15 minuta. Ovo povrće će povući so u sebe.
5. Kada kuvate pirinač, nemojte stalno da dižete poklopac i proveravate u kakvom je stanju, jer ćete dobiti kašastu smesu, a ne pirinač.
#doručak